Jak kuchnia afroamerykańska zmieniła Amerykę to nowy miniserial Netflixa, który zadebiutuje na platformie 26 maja 2021 roku. W sieci pojawił się zwiastun produkcji.
Jedzenie, społeczność, kultura, odporność. Nowy serial Netflixa to oparta na nagradzanej książce Jessiki B. Harris
High On The Hog poruszająca historia przetrwania i triumfu ludzi poprzez jedzenie. To właśnie jedzenie połączyło pokolenia i pomogło zdefiniować amerykańską kuchnię.
Kucharz i pisarz Stephen Satterfield w
Jak kuchnia afroamerykańska zmieniła Amerykę śledzi zaskakujące i smakowite motywy łączące Afrykę i Teksas. Poniżej znajduje się zwiastun produkcji.
https://www.youtube.com/watch?v=7wsEdxt1Ico
Źródło: Netflix/YouTube / Ilustracja wprowadzenia: YouTube screenshot
Copywriterka, absolwentka filologii polskiej i publikowania cyfrowego i sieciowego na UWr. Miłośniczka dobrego jedzenia, podróży i platform streamingowych.